M'agradaria comentar una anècdota que desconeixia i que he trobat molt curiosa. És tracta dels barrets cònics típics de Vietnam (nón lá).
Diuen que Vietnam sense el seu "nón lá" seria com Londres sense el seu bombín, Mèxic sense el seu barret d'ala ampla o el País Basc sense la seva boina.
Tenen varies funcions: poden ser utilitzats com a paraigües, com a para-sols, com a recipients per a portar verdures, quan fa calor pot submergir-se en aigua i actuar com a estri refrescant, i fins i tot per a banyar nadons.
És senzill pq. es confecciona amb unes quantes fulles de palla secades i trenades. Eficaç pq. protegeix alhora del sol i de la pluja (és impermeable), cosa que explica el seu èxit en els arrossars. És còmode i es manté subjecte al cap gràcies a una tira de seda que s'ajusta a la barbeta. Lleuger pq. és natural. Elegant, i afegirem poètic, pq. alguns amaguen un secret...


El Nón Lá vietnamita tiene un secreto. Es un detalle que pocos extranjeros llegan a descubrir y que le da un toque romántico.
Resulta que los Nón Lá tienen 3 capas, dos exteriores y una interior que le da consistencia al sombrero. Los Nón Lá confeccionados en el Sur y Centro del país tienen escondido un mensaje entre las dos capas de hojas que sólo es visible cuando se apunta el sombrero contra el sol.
En los del Sur de Vietnam, es habitual encontrar representadas las figuras de una pagoda, un puente y una flor.
Los de la zona de Hué contienen un poema escrito en vietnamita.Se puede saber si un sombrero no está confeccionado siguiendo el método tradicional artesanal si al apuntar el mismo contra el sol vemos papel de periódico chino entre las dos capas de hojas.
This entry was posted on lunes, abril 20, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comentarios:

  Laura dijo...

  Doncs ja ho saps, quan compris algun barret... a posar-lo direcció al sol!
  Laura.

 1. ... on 20 de abril de 2009, 19:44  
 2. Victòria dijo...

  Bo de saber, si mai en vull un comprovaré que sigui com cal!

 3. ... on 20 de abril de 2009, 20:29