Presentació
El 6 de juny neix a Barcelona un nou festival de cinema especialitzat en Àsia. Casa Asia Film Week (CAFW) se celebrarà als Cinemes Girona de la ciutat i a la seu de Casa Àsia i pretén convertir-se en un important esdeveniment cultural destinat a difondre la millor cinematografia produïda al continent asiàtic. D’aquesta manera, el festival, que presentarà durant una setmana intensa una trentena de pel·lícules de diferents gèneres, li pren el relleu al reconegut festival BAFF, que anunciava el tancament de portes el 2010.

Els amants del setè art trobaran títols que van des de la comèdia al drama, en un festival generalista que passa de la ciència ficció o les arts marcials al cinema de Bollywood. Les pel·lícules, la majoria inèdites i de recent producció, compten amb la firma de directors novells i consagrats, com és el cas de les dues realitzadores xineses que visitaran aquesta primera edició: Ann Hui i Hu Mei.

També neix amb aquest certamen el Premi Casa Asia Film Week, que distingirà el millor llargmetratge de la secció oficial, després de la deliberació d’un jurat compost per experts en cinema i crítics. Finalment, la realitzadora Ann Hui, que visitarà el festival, rebrà el Premi Casa Asia Film Week Honorífic 2011 per la seva carrera.

Aquesta setmana de cinema asiàtic està organitzada per Casa Àsia i compta amb la programació d’Àngel Sala i Mike Hostench del SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, així com amb la coordinació general de Gloria Fernández i Enrique Garcelán de CineAsia. Dirigeix el certamen Menene Gras Balaguer, responsable del departament de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

Casa Asia Film Week, un nou festival especialitzat per a la ciutat
Casa Asia Film Week, l’únic festival especialitzat en cinema asiàtic de la ciutat, aspira a esdevenir un dels millors certàmens de cinema generalista d’Àsia a Europa i en punt de trobada amb d’altres festivals que tenen un clar accent asiàtic com són el de Cannes, Venècia, Sant Sebastià, la Berlinale, Locarno, Udine Far East Film Festival, Rotterdam, Cines del Sur de Granada, Las Palmas, la SEMINCI de Valladolid i el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Casa Asia Film Week va començar a gestar-se després de l'anunci dels organitzadors del BAFF del tancament del festival. Per tal de satisfer la necessitat d'un públic de cinema asiàtic ja consolidat a Barcelona, Casa Àsia, SITGES Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya i CineAsia es van proposar recuperar per a la ciutat un festival especialitzat, que ocupés el lloc que va deixar l'anterior i amb la intenció de mantenir la qualitat de la programació.

Així, aquest festival no pretén ser únicament una plataforma per a l'exhibició del cinema asiàtic i l’intermediari amb el públic espanyol; el certamen vol convertir-se en motor per a la distribució d'aquestes pel·lícules, la majoria de les quals no troben lloc entre la programació habitual de les cartelleres de la ciutat. Amb la finalitat de promocionar-les i facilitar-ne la contractació, Casa Asia Film Week lliurarà el Premi Casa Asia Film Week 2011 a la millor pel·lícula vista en la «Secció oficial» del festival. El jurat que fallarà el premi està compost pel programador cultural independent Isaac Monclús, el crític i assatgista Rubén Lardín, la crítica i professora de Nous Formats Audiovisuals a la URV Eulàlia Iglesias, Ángela Martínez, directora del departament d’audiovisuals del CCCB i Manel Ollé, professor de Cinema d'Àsia Oriental en la titulació d'Estudis d'Àsia Oriental (UAB-UPF).



This entry was posted on lunes, junio 06, 2011 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.